Ontstaan van It Noflik Stee

Hoe onze passie werkelijkheid is geworden

ELmar en Gijsbert

Uw gastheren van It Noflik Stee

In 2011 hebben wij elkaar leren kennen en genieten samen met onze kinderen van al het moois wat het leven te bieden heeft. Naast It Noflik Stee hebben wij allebei een fulltime baan. Elmar werkt als horecamanager in het UMCG in Groningen en Gijs is adviseur Geo-Informatie bij de gemeente Assen. Nadat wij begin 2013 in Zweins (Franeker) zijn komen wonen, hebben wij vaak tegen elkaar gezegd “wat hebben wij hier toch een fantastisch plekje, daar moeten we wat mee doen!” Het idee voor It Noflik Stee is dan ook aan onze keukentafel ontstaan. De doorgaande stroom van recreanten, toeristen en forenzen langs ons perceel (vanuit Franeker richting Leeuwarden en vice versa) en onze drang naar het op professionele en succesvolle wijze exploiteren van een gelegenheid in de gastvrijheid, deed ons beseffen dat juist hier de sleutel zou kunnen liggen naar onze dromen……Al geruime tijd waren wij op zoek naar een manier om onze hobby’s en sterke punten om te zetten naar een bedrijf wat moet staan voor bezieling, passie en vakmanschap. Wij zijn ervan overtuigd dat u bij It Noflik Stee, deze bezieling, passie en vakmanschap gaat terugvinden in al de facetten van ons bedrijf.

Vanaf Pasen 2014 is onze hoofdactiviteit de theetuin gestart. Het bijgebouw op het terrein is omgebouwd tot een kleinschalige multifunctionele ruimte en biedt nu onderdak aan een huiskamerrestaurant en een keuken voor gezellige kookworkshops. In het voorjaar van 2015 is op de verdieping een volwaardige gastenverblijf gecreëerd voor een Bed & Breakfast. In het voorjaar van 2017 hebben wij It Noflik Stee uitgebreid. De huiskamer is vergroot en er is een tweede gastenverblijf gerealiseerd.

It Noflik Stee staat voor gastvrijheid, vakmanschap, passie, rust en outdoor living. Graag verwelkomen wij u en maken wij u deelgenoot van ons grote genieten.

It Noflik Stee buitengewoon aangenaam!

Graag tot ziens,

Elmar en Gijsbert